Click here to Get Complete Solved Assignments
List of Fresher Jobs, Walk in Interview
Right place for Job Seeker. Fresher Job, Walkin Interview, Exam results.
Visit www.walkinjobstoday.com

free smu bba solved assignments for BBA semester 1

SEMESTER: 1

BBA 101 COMMUNICATION SKILLS

Q1. Communication is complete only when the intended information reached the receiver. What are the various barriers to communication? How can you overcome them?
Answer:
Barriers to Communication
D.E. McFarland has defined Communication as the process of meaningful interaction among human beings. More specifically, it is the process by which meanings are perceived and understanding is reached
Q2. As a listener, why do you think listening plays a vital role in the organization?
What is listening
Role of listening
Answer: Listening is a process where the listener is able to interpret what the speaker has just spoken and then sense them. It helps the receiver to recognize the sound pattern and interpret the message accordingly. It is also a process where the encoder of the message is effective in decoding the message to

COMPLETE ANSWERS WILL BE POSTED SOON ON THIS BLOG. KEEP WATCHING NEW POST
Q3. Bring out the differences between personal letters and business letters.
Differences
Answer: Meaning of Business Letters:
A business letter is a formal communication from an organization to its customers, the general public for their information, another Company or the Authorities.  It is often written in a standard format, and in formal language, compared to a private letter between two people who are well known to each other. 

COMPLETE ANSWERS WILL BE POSTED SOON ON THIS BLOG. KEEP WATCHING NEW POST
Q.4: What groundwork does one need to do to make an effective presentation? How do verbal, vocal and visual components of communication impact a presentation?
Steps in preparing a presentation
Verbal, vocal and visual components impact on presentation

ANS:
Steps in preparing a presentation:
There are four basic steps of making a presentation:
1. Research and Planning
Once you have identified the purpose, gathered information about your perspective audience, and the locale or venue of your presentation, you can start with the actual process of planning and preparing your presentation. Planning involves research, selection of content, structuring the material you plan to present,

COMPLETE ANSWERS WILL BE POSTED SOON ON THIS BLOG. KEEP WATCHING NEW POST
Q.5: Different purposes of reading reComplete Answers will be posted soon on this blog. keep watching new post
Quire different methods of reading. Describe the various ways of reading. What are the techniComplete Answers will be posted soon on this blog. keep watching new post
Ques that you can use to improve your reading?
Types or ways of reading
TechniComplete Answers will be posted soon on this blog. keep watching new post
Ques for Effective Reading

ANS:
Types or ways of reading:
The types or ways of reading can be broadly classified into the following five categories:
1. Scanning: It is the fastest type of reading. We use this method when we wish to find some specific information about something in a hurry. We Complete Answers will be posted soon on this blog. keep watching new post
Quickly glance through the text, move our eyes Complete Answers will be posted soon on this blog. keep watching new post
Quickly over


COMPLETE ANSWERS WILL BE POSTED SOON ON THIS BLOG. KEEP WATCHING NEW POST
Q.6: Why is employment communication a necessary weapon for employer? What should an applicant look for before he submits a resume to his prospective employer?
Importance of employment communication.
Guidelines for Writing Resume

ANS:
Importance of employment communication:
Employment communication involves a complex process that includes employment letters, job applications and resumes. In today’s global competitive world where there is cut-throat competition among the job seekers, it has become mandatory to have a good professional looking resume to increase

BBA105- COMPUTER FUNDAMENTALS
Answers will be posted soon on this blog. keep watching new post
Q1. a. Determine the decimal eComplete
Answers will be posted soon on this blog. keep watching new post
Equivalent of the given number (67.33)8
b. determine the decimal eComplete
Answers will be posted soon on this blog. keep watching new post
equivalent of the given number (115)16
(a. Decimal to octal conversion- formula
Calculations
b. Decimal to hexadecimal conversion- formula
Calculations) 2, 3, 2, 3
Answer.
a)       
Octal to Decimal
In order to obtain decimal eComplete Answers will be posted soon on this blog. keep watching new post
Quivalent of the given octal number, you should multiply each digit of the octal number by its weighted position, and each weighted values is added together to get the decimal

COMPLETE ANSWERS WILL BE POSTED SOON ON THIS BLOG. KEEP WATCHING NEW POST
Q2. Invite a set of friends for your wedding through email because you do not have enough of time to go and personally invite. How do you invite them with one personal mail?
(Mail merge steps, Example and list the friends to send the invitation) 5, 5
Answer.
Mail merge steps
The mail merge wizard provides the easiest method for creating a mail merge. It provides step by step instruction to users.

COMPLETE ANSWERS WILL BE POSTED SOON ON THIS BLOG. KEEP WATCHING NEW POST
Q3.
a. What is a Macro?
b. How do you create Macro?
(Explaining Macro, Describing how to create Macro with the help of drawing dialog boxes) 2, 8
Answer.
a)      Macro
A macro is a series of Word and Excel commands and instructions that you group together as a single command to accomplish a task automatically.  If you perform a task repeatedly in Microsoft Word, you can automate the task by using

BBA102: ORGANIZATIONAL BEHAVIOUR
Q1. What is meant by Organisational Behaviour? Describe the interpersonal role and informational role of managers.
(Meaning of Organisational Behaviour, Explanation of Interpersonal role, Explanation of Informational role) 2, 4, 4
Answer.
Organisational Behaviour
Organizational Behavior (OB) is the study and application of knowledge about how people, individually and groups behave as individuals as well as in groups in the organizations. Its main purpose is to build better


COMPLETE ANSWERS WILL BE POSTED SOON ON THIS BLOG. KEEP WATCHING NEW POST
Q2. What is the meaning of organisation design? Explain the following elements of Organization Structure:
(a) Hierarchy
(b) Division of work
(c) Unity of command
(Meaning of organisation design, Explanation of Hierarchy, Explanation of Division of work, Explanation of Unity of command)1, 3, 3, 3
Answer.
Organization design
Organization design refers to the construction or change of a structure within which the work of the organization takes place. It is a process of integrating the people, information and technology of anorganization. It is used to

COMPLETE ANSWERS WILL BE POSTED SOON ON THIS BLOG. KEEP WATCHING NEW POST
Q3.  Define the term ‘Learning’. Explain any three theories of learning.
(Definition of ‘learning’, Explanation of any three theories of learning)3, 7
Answer.
Definition of ‘learning’
Learning is defined as a relatively permanent change in behaviour (Akin 1987). In the context of organisation, one of the managerial challenges is to instill productive work behaviours in his employees. Learning is also defined as the process of acComplete Answers will be posted soon on this blog. keep watching new post
Quiring, assimilating, and internalizing cognitive, motor, or behavioural inputs for their effective and varied use when reComplete Answers will be posted soon on this blog. keep watching new post
Quired, leading to an enhanced capability for further selfmonitored learning.

COMPLETE ANSWERS WILL BE POSTED SOON ON THIS BLOG. KEEP WATCHING NEW POST
Q4. What is meant by conflict? Describe the Sources of Conflict?
 (Meaning of conflict, Description of sources of conflict)2, 8
Answer.
Meaning of conflict
Conflict can be defined as a process in which one party perceives that another party has negatively affected, or is about to negatively affect, some thing that the first party cares about. Conflict can be within an individual, between two individuals, within a team or group of individuals or between two or more groups / teams within an

COMPLETE ANSWERS WILL BE POSTED SOON ON THIS BLOG. KEEP WATCHING NEW POST
Q5. Define the term ‘power’ with respect to organisational behaviour. What are the sources of power? Explain.
(Definition of the term ‘power’, Explanation of Sources of power)3,7
Answer.
Power
Power is defined (Salanick and Pfeffer, 1971) as the “ability of those whopossess power to bring about the outcome they desire”. Later in 1987 Pfeiffer defined power as the “capability of one social actor to overcome resistance in achieving a desired objective.”According to Robbins power is the capacity that A has to influence the behavior of

COMPLETE ANSWERS WILL BE POSTED SOON ON THIS BLOG. KEEP WATCHING NEW POST
Q6. Explain the importance of Groups. Describe the stages of Group Development.
(Explanation of importance of groups, Description of stages of group development) 4, 6
Answer.
Importance of groups
A group can be defined as a collection of two or more people who have a common explicit goal and interact with each other for achieving the goal; members are aware of each other and perceive themselves to be a part of the group. Groups can be very useful in organizations. The following are the various benefits of groups:
BBA 103-BUSINESS ENVIRONMENT
Q1. The External Analysis examines opportunities and threats that exist in the environment. How is it done? What should business managers do to access the business environment? (External analysis, Steps for business managers) 5, 5
Answer: The External Analysis examines opportunities and threats that exist in the environment. Both opportunities and threats exist independently of the firm. The way to differentiate between a strength or weakness from an opportunity or threat is to ask: Would this issue exist if the company did not exist? If the


COMPLETE ANSWERS WILL BE POSTED SOON ON THIS BLOG. KEEP WATCHING NEW POST
Q2. Differentiate between capitalist and socialist economies.
(Differences between capitalist and socialist economies) 10
Answer.
Differences between capitalist and socialist economies
Capitalist Economy
In this economic system the means of production and distribution are privately owned and production is guided largely through the operation of markets. The ideology of capitalism was expressed in Adam Smith's “Wealth of Nations“(1776) and Smith's free-market theories were widely accepted in the 19th

COMPLETE ANSWERS WILL BE POSTED SOON ON THIS BLOG. KEEP WATCHING NEW POST
Q3. Discuss the Industrial laws applicable in India.
(Explanation of Industrial laws applicable to business in India) 10
Answer.
Industrial laws applicable to business in India
Apart from the laws applicable to industry, the Government of India has also laid down legislations that cover various areas and aspects of economic set up such as business, market, labour, competition and industry etc. These legislations and policies are regulatory in nature and are aimed at providing an

COMPLETE ANSWERS WILL BE POSTED SOON ON THIS BLOG. KEEP WATCHING NEW POST
Q4. Write a note on the three pillars of free economy namely liberalization, privatization and globalization.
(Meaning, Effect on Indian economy) 5, 5
Answer: Liberalization: The process of liberating the economy from governmental regulations and control is known as Liberalization. This results in greater freedom for private enterprise that leads to faster economic growth. Over the last two decades, India has witnessed a gradual liberalization in many major sectors such as industry, infrastructure, banking, capital market, services and foreign trade. Liberalization


COMPLETE ANSWERS WILL BE POSTED SOON ON THIS BLOG. KEEP WATCHING NEW POST
Q5. Describe the corporate social responsibility of business houses towards human resources with an example of an Indian Company.
(Explain Corporate Social Responsibility, Explain CSR with an example of an Indian Company) 5, 5
Answer.
Corporate Social Responsibility
Business is an activity of making, buying or selling goods or services for money. “Social responsibility” means to serve the people or the community without expecting anything. Business is meant to create

COMPLETE ANSWERS WILL BE POSTED SOON ON THIS BLOG. KEEP WATCHING NEW POST
Q6. Explain the Indian economy with reference to the service sectors like Education and Health care.
(Explain Services sector, Explain the progress made by services sectors like Education and Health care in India) 2, 8
Answer.
Services sector
The Services sector is the largest contributor to the country's GDP (more than half of India’s GDP). It has maintained a steady growth since 96-97, except for a fall in 2000-2001 which was because of the global dot


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
x

Get Our Latest Posts Via Email - It's Free

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner